Biofinity (3 лещи)

25.29 Лв.

Повече от: 1000 брой на склад Гарантирана замяна

Гарантираме замяната на продукта до 365 дни след покупката! Още

attributesPrimary

понеделник 29.4.

cleaner
blank

Гласували потребители 156

Biofinity

Контактните лещи Biofinity са нови силикон-хидрогелови лещи с уникална комбинация на високо съдържание на вода и екстремна пропускливост на кислород. Комплексът от характеристики на тези лещи нарежда Biofinity между елитните PureVision , Acuvue Oasys и Air Optix Night & Day , но по много показатели ги превъзхожда.

Месечните контактни лещи Biofinity са предназначени за дневен начин на носене и за преспиване. Те са подходящи и за непрекъснато носене в период от 30 дни без вадене от очите. Но този начин на носене трябва да бъде препоръчан от очен специалист, който е направил преглед на очите Ви.
Biofinity предлагат съвършено равновесие между съдържанието на вода и пропускливост на кислород, която достига стойност 160 Dk/t (x10–9). При обикновените силикон-хидрогелови материали пропускливостта на кислород е обослувена от високото съдържание на силиконови частици, които са хидрофобни. С увеличаващото се съдържание на вода пропускливостта се намалява.

Biofinity представят революционна технология AQUAFORM™ , която използва нов силиконов мономер даващ възможност по много по-ефективен начин да се пропуска кислород. Хидрофилните и силиконовите компоненти са свързани така, че се стига до естествено овлажняващ материал. Молекулите на водата се задържат равномерно с водородната връзка в целия обем на контактната леща.

Новосъздаденият силикон-хидрогелов материал не изисква никаква допълнителна повърхностна обработка, нито употребата на лубриканти. Способността за овлажняване е едно от решаващите качества, определящи комфорта на носене. Овлажняващата повърхност дава възможност за равномерно разпределение на очния филм по повърхността на окото, лещата е качествено лубрикирана по естествен начин.

Материалът на контактните лещи Biofinity е нейоногенен, т. е. не съдържа електрически заредени частици. Затова той е много устойчив срещу образуването на протеинови и липидни наслоения, които се съдържат в очния секрет и естествено и в околната среда.

Други позитивни качества на контактните лещи Biofinity са:
-Асферична предна повърхност, която подобрява оптичните характеристики на лещата, особено фокуса на виждане при влошени светлинни условия, и дава възможност за корекция на по-малък астигматизъм и пресбиопия;
-Заоблени краища, които увеличават комфорта на носене и ограничават възникването на оцветяващи дефекти на мястото на допир с окото;
-Задна повърхност с много криви, която по-добре разпределя налягането върху повърхността на окото, и по този начин се увеличава комфортът при носене.

Тези лещи може да намерите в опаковка от 6 лещи или от 1 леща

Параметри

Диоптър: от -12.00 до +8.00
Срок на годност: 24 месеца или повече
Период на подмяна: 30 дни
Материал: Comfilcon A
Може ли да се преспива?: Да
Водно съдържание: 48%
Пропускливост на кислород: 160 Dk/t
Диаметър: 14.0
UV филтър: Не
В кутията: 3 лещи
Производител: CooperVision
Кривина: 8.6

Сподели своето впечатление

Добави коментар

Камелия Виденова

Здравйте! Защо цената на две кутии от три лещи Biofinity е по-ниска от цената на цяла кутия с 6 лещи? Не би ли трябвало цената на голямата кутия с 6 лещи да е най-изгодна? Благодаря за отговора!

info@kontaktni-leshti.bg

Здравейте,

Часто ни задават този въпрос. Наистина, би било по-логично по-голяма кутия да е по-евтина, но производителя CooperVision е избрал друга маркетингова стратегия именно за този модел лещи.

Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

Esra

Nyama li izbor na cvqt?

info@kontaktni-leshti.bg

Здравейте,

Модела Биофинити не се предлага в цветен вариант. Цветните ни лещи можете да разгледате тук.

Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

Цветелина

Здравейте, Имам рецепта за лещи на сина ми. В поръчката видях, че само диоптъра се записва. Имаме и AB 55%, записано, а не знам какво значи, важно ли е за лещите или има стандарт?

info@kontaktni-leshti.bg

Здравейте,

Това съчетание не ми говори нищо. Предполагам, че става въпрос за рекомендация от оптика на модела Specialty AB 55%, който ние не предлагаме, т.к. смятаме, че шестмесечните модели лещи не са толкова комфортни и хигиенични, като месечните и дневните модели. Ако желаете помощ с избора на модел лещи за сина Ви, моля, изпратете ни снимка на рецептата на имейла ни info@kontaktni-leshti.bg, и ние ще Ви посъветваме няколко алтернативи. Като искам да отбележа, че модела Biofinity е един от най-продаваните на сайта ни, и има исключитедно добри отзиви от клиентите ни.

Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

Лина

Здравейте, има ли проблем ако при взимането на лещата от контейнера я обърна и я сложа обърната в окото. Често ми се случва и не мога да разпозная коя е външната част. Не съм забелязала да имам проблем при носенето й независимо от коя страна е.

info@kontaktni-leshti.bg

Здравейте, Лина,

В правилното положение лещата е със заоблени крайове и има формата на купичка. Ако ръбовете й сочат навън лещата е обърната.

Ако носите лещата наобратно, обикновено се усеща дискомфорт и не се вижда ясно.

Пратила съм на имейла Ви указания със снимки.

Eleonorka

Здравейте, тези Biofinity силикон хидрогелни лещи ли сa и за какво са?

info@kontaktni-leshti.bg

Здравейте,

Biofinity са произведение от силикон-хидрогелов материал Comfilcon A. Това са сферични лещи, предназначение за корекция на късогледство и далекогледство.

Жоро Здравков

От всички лещи, които съм ползвал тези най-добре овлажняват окото ми. освен това е супер хигиенично за ради супер липидите, а и са супер меки и удобни.

Яна Папзова.

Много ги харесвам тези лещи. Имат супер високо съдържание на вода, кислородната пропускливост е наистина много висока. Тези хидрогелни лещи са определно революция е контактните лещи. Ползвам ги от години.

Ирка

Тези лещи са подходящи за спане. От този сайт получавам лещи София за 2 дни.

Иво

Това са най-хубавите лещи на пазара. Пробвах всички силикон-хидрогелни лещи и тези са просто несравними.

Румяна

Лещите 48 или 58 %. Вода имат?

info@kontaktni-leshti.bg

Здравейте,

Лещите са със 48% вода.

Поздрави,