Професионален избор на лещи

Защо е важно да закупите първите си контактни лещи след професионален преглед?

Ако до сега не сте използвали контактни лещи, е важно да си напрвите преглед при очен специалист – офталмолог. Това може да направите в очен кабине,т където ще заплатите такса, в която обикновенно се включва: преглед определящ диоптирчните стойности, инструкции за поставяне, сваляне, дезинфекциране и съхранение на лещите, както е възможно и да получите безплатен пробен чифт.

Рискове при избор без професионална консултация

Определено не ви препоръчваме да изберете марката на контактните си лещи сами, ако до сега не сте носили контактни лещи. Грешен избор може да доведе до риск за здравето на вашето око и не на последно място до загуба на инвестираните пари. Лещите може да дразнят окото ви или просто да не виждате достатъчно ясно с тях, да не говорим за негативните последици за здравето от дългосрочното използване на продукти с неподходящо избрани параметри или марка.

Кой са най-добрите лещи ?

Често се сблъскваме с въпроса кой продукт е от най-високо качество. Напредъкът в развитието на контактни лещи е бърз. Всяка година производителите представят нови продукти. Към настоящия момент, считаме за топ продукт лещите Biofinity от CooperVision. Рабира се няма контактни лещи, които да са подходящи за всички потребители. Правилният избор зависи от много фактори, като чувствителност на очите, кривината на окото, очни дефекти и т.н.

Коментари

Добави Коментар